На Кіровоградщині не допустили до реалізації понад 9 тонн небезпечних харчових продуктів

На Кіровоградщині не допустили до реалізації понад 9 тонн небезпечних харчових продуктів

За результатами проведених досліджень до реалізації не допущено харчові продукти та сировину загальною вагою 9, 2 тон.

Це стало відомо під час наради в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Кіровоградській області, яка відбулася під головуванням Ігоря Бойчука. Одним із розглянутих на заході питань стали підсумки роботи державних лабораторій Держпродспоживслужби.

Причинами недопущення до реалізації молока і молокопродуктів загальною вагою 3,3 тони стали незадовільні органолептичні показники: гіркий присмак, підвищений рівень кислотності, ІІІ ступінь чистоти, порушення правил торгівлі (у 380 випадках була припинена реалізація молока у використаних пластикових пляшках). Також утилізовано 44 кг молока, отриманого від хворих на мастит корів.

Риба з прісноводних водоймищ (сумарна вага 183 кг) мала незадовільні органолептичні показники та була утилізована.

Через незадовільні органолептичні показники власникам повернули 1,6 тон овочів для використання в домашньому господарстві як корм для тварин. У той же час овочі і фрукти вагою 3,98 тони утилізували через встановлення підвищеного рівня нітратів та незадовільних органолептичних показників – продукція уражена хворобами, гнила.

До продажу також не допущено 98 кг олії. З них 92 кг реалізовувалися у використаних пластикових пляшках, що є порушенням правил торгівлі. Весь продукт повернули власнику; 6 кг утилізовано через незадовільні органолептичні показники.

Працівники державних лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи Держпродспоживслужби області в межах своєї компетенції постійно взаємодіють з адміністрацією ринків: здійснюють державний ветеринарно-санітарний контроль і нагляд за виконанням вимог Ветеринарно-санітарних правил для ринків, випуском продукції тваринного і рослинного походження, безпечної у ветеринарно-санітарному відношенні.

На нараді розглянули ряд інших актуальних питань діяльності Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області. У заході взяли участь начальники районних і міських управлінь та відділів Держпродспоживслужби області, державних лікарень ветеринарної медицини, директори регіональної, міжрайонних і районної державних лабораторій Держпродспоживслужби, завідувачі державних лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи на ринках.

Перегляди: 6
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/na-kirovohradshchyni-ne-dopustyly-do-realizaciyi-ponad-9-tonn-nebezpechnyh-harchovyh-produktiv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    19 Квітня

    Туск просить фермерів зупинити блокаду кордону з Україною: вирішується доля війни

    За чотири роки земельної реформи ринок лишається привабливим і ліквідним джерелом інвестицій

    Прогнози гарного урожаю ріпаку в Україні посилюють тиск на котирування

    Ціни на свиней забійних кондицій знову ростуть

    Польща має в 68 разів більше дотацій на АПК, ніж Україна

    Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне – УЗА

    В Україні знову дешевшає картопля: за якою ціною надходить у продаж

    В Україні знизилися ціни на гречку та рис, макарони подорожчали: де купити дешевше

    Інформація про відмову Китаю від української кукурудзи – це чутки на рівні трейдерів

    Поляки бідкаються, що через мобілізаційні закони в Україні у них не буде кому збирати полуницю

    БІЛЬШЕ НОВИН