Tempo950x100

Tempo300x100

На Луганщині хочуть збудувати м’ясокомбінат

На Луганщині хочуть збудувати м’ясокомбінат

Про це в інтерв’ю журналу The Ukrainian Farmer розповіла заступник директора департаменту агропромислового розвитку Луганської облдержадміністрації Любов Безкоровайна, пише AgroTimes.

Ситуація у свинарстві критична, зазначила вона. Зниження закупівельних цін на свиней, реалізація карантинних заходів із ліквідації осередків спалаху АЧС негативно вплинули на галузь і спричинили зниження поголів’я свиней.

«Окрім того, в області немає жодного сертифікованого забійного цеху, – додала Любов Безкоровайна. –  Вірніше, є один – у сірій зоні. Ми розробили проект будівництва м’ясокомбінату й працюємо над тим, щоб утілити його. Сподіваюся, що таким чином ми зможемо спонукати наших тваринників до розвитку цієї ланки галузі та зупинити потік вивезення сировини на переробку в сусідні регіони».

За її словами, споживання м’яса та м’ясопродуктів на одну особу на рік становило 37,5 кг, тоді як середня раціональна норма для населення Луганської області з урахуванням віку людей – 49,7 кг на рік.

В області основними виробниками м’ясопродуктів є три малих підприємства: ПСП «Агрофірма Привілля», ПП «Любий», ТОВ «Беком». Їхня річна потужність становить 3,6 тис. тонн.

Випуск ковбасних виробів – 0,99 тис. тонн. Раніше монополістом на ринку були «Луганські делікатеси», а тепер усе більше можна побачити м’ясних і ковбасних виробів із Харківщини, зауважила заступник директора департаменту агропромислового розвитку Луганської ОДА.

 

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/na-luhanshchyni-hochut-zbuduvaty-myasokombinat
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    29 Березня

    Супермаркети встановили нові ціни на популярні м’ясні продукти

    Як змінилися ціни на печериці, цибулю та салат

    Неадекватна поведінка та нервова реакція заступника міністра сільського господарства Польщі Колодзейчика завела перемовини в глухий кут

    28 Березня

    Експорт українського зерна у 2023/24 МР перевищив 34 млн тонн

    Біореактори під Гаагою стали вирощувати лабораторну свинину удвічі швидше, ніж раніше

    Кліматичні зміни треба розглядати як можливість розвитку агросектору

    Україна і Польща близькі до розв’язання зернового питання, але є нюанс

    Інформаційна довідка щодо отримання компенсацій за розмінування с/г земель – документ

    ФАО надасть українським аквафермерам 50 тонн кормів для риб

    Вінницька кондитерська фабрика “Рошен”  2023 рік закінчила зі збитком 14,7 млн грн

    БІЛЬШЕ НОВИН