Tempo950x100

Tempo300x100

На Львівщині відкрили козину ферму й сироварню

На Львівщині відкрили козину ферму й сироварню

Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

На 32-х гектарах землі, що використовує господарство, розташовані пасовища, іще 2 гектари – відведені під заготівлю кормів. Усього сьогодні в господарстві утримують 132 кози, з них 95 козематок.

У 2016 році господарство отримало фінансову підтримку у вигляді пільгового кредиту на реалізацію бізнес-плану в розмірі  500  тис грн з обласного бюджету відповідно до Комплексної програми підтримки та розвитку агропромислового виробництва на селі у 2016-2020 роках.

За ці кошти закупили поголів’я племінних кіз, доїльне обладнання та будівельні матеріали для реконструкції приміщення. Відповідно, господарство провело реконструкцію приміщення для утримання 300 голів кіз, на сьогодні закуповують племінне поголів’я кіз.

Кошторисна вартість проекту становить  близько 6 млн грн.

Також, на території ферми облаштували сироварню. За словами її керівника, Ярослава Сірака, продукцію уже постачають на ринки Львова, а також експериментують та виготовляють різноманітні види як м’яких, так і твердих сирів, використовуючи досвід європейських країн.

В майбутньому господарство планує розбудовувати сироварню та окультурити територію для екотуризму з оглядом кіз на фермі та дегустацією сиру.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/na-lvivshchyni-vidkryly-kozynu-fermu-j-syrovarnyu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати