Tempo950x100

Tempo300x100

На Львівщині відкрили равликову ферму

На Львівщині відкрили равликову ферму

Проект втілили місцеві фермери на Хустщині, у Нижньому Селищі, яке вже стало чи не головним гастрономічним курортом Карпат, куди приїжджають туристи зі всього світу скуштувати незвичайні делікатеси, пише Ulvovi.info.

Як зазначило керівництво ферми, до цього місцеві заклади власноруч збирали равликів, а тепер Карпати отримали змогу вирощувати до 10 тонн равликів на рік. На фермі вирощують 3 різновиди равликів, для цього там створили спеціальні умови. На території можна помітити високу траву, постійну систему зрошення та навіть кліматичний контроль. Самі ж равлики ховаються у дерев’яних ящиках.

Експерти з місцевого туризму зазначають, що ферма охоче вітає відвідувачів. На екскурсію можна записуватись навіть в Інтернеті, а найкраще це робити групами. Після прогулянки територією равликового царства, за бажанням місцеві кухарі можуть почастувати смачним делікатесом. На смак равлики чимось схожі до смажених грибів, але рецептура все одно відрізняється, отож усім любителям незвичайної їжі радять спробувати. Керівництво чесно зізнається, що хоче, аби ще більше людей дізналось про їхню ферму, адже равлики не тільки цінне джерело вітамінів, якщо їх їсти. Дуже часто равлики використовуються в косметологічній індустрії.

За таке задоволення доведеться викласти близько 30 грн, а от якщо захочеться спробувати – то ще 70, але це все одно значно дешевше, аніж у тій самій Франції. Керівництво ферми розводить равликів, які підходять для 3 основних страв: равлики по-бургундськи, равлики «шафрано» та по-закарпатськи. Усі вони згодом готуються за особливими рецептами, які місцеві жителі не поспішають розголошувати.

 

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/na-lvivshchyni-vidkryly-ravlykovu-fermu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати