Tempo950x100

Tempo300x100

На Львівщині запрацював Консультаційно-дорадчий центр для аграріїв

На Львівщині запрацював Консультаційно-дорадчий центр для аграріїв

Відтепер фермери та сільгоспвиробники області зможуть отримати фахову консультацію щодо програм підтримки, дорадчі послуги та практичні навички із написання проектів, повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

Участь в урочистому відкритті взяв перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Ростислав Замлинський.

«Консультаційно-дорадчий центр – це той осередок, який буде надавати знання, об’єднювати і на базі якого відбуватимуться навчання, семінари з тих питань, які є дуже важливими та актуальними для аграріїв області. А знання – це скарб, який неможливо загубити, а лише примножити», – зазначив перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський.

За його словами, відкриття Центру є продовженням плідної роботи департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА з аграріями області.

«Упродовж останніх років ми відновлювали і завоювали довіру аграріїв, кооперативів, селянських господарств, переробників. Минулоріч ми також допомагали їм зміцнювати інфраструктуру, зокрема понад 70 млн гривень інвестовано в малий і середній аграрний бізнес та кооперативи, також в області відкривались нові фермерські господарства», – додав Ростислав Замлинський.

Працівники центру надаватимуть дорадчі послуги сільськогосподарським виробникам в галузі тваринництва, рослинництва та кооперації. Також аграрії області зможуть проконсультуватись щодо державних та обласних програм підтримки, отримати юридичні консультації, а також консультації щодо земельних питань та податкового законодавства.

Щоденно у центрі працюватимуть фахівці із різних сфер дотичних до аграрного сектору.  

«Щоденно до нас звертаються аграрії із надзвичайно різноманітною проблематикою. Це і аудит землі, податкова площина, дорадчі служби та інші питання. І консультаційний центр сьогодні дає змогу аграріям області отримати кваліфіковану допомогу від всіх дотичних структур», – зазначила директор департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Наталія Хмиз. 

Отримати фахову консультацію можуть сільськогосподарські та харчопереробні підприємства, фермерські та особисті селянські господарства, сільськогосподарські обслуговуючі та виробничі кооперативи, фізичні особи, які мають на меті займатись сільськогосподарським виробництвом, органи місцевого самоврядування, об’єднані територіальні громади.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/na-lvivshchyni-zapracyuvav-konsultacijno-doradchyj-centr-dlya-ahrariyiv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати