Tempo950x100

Tempo300x100

На Львівщині збудують норкову ферму за стандартами ЄС

На Львівщині збудують норкову ферму за стандартами ЄС

Про це повідомляє «Вголос».

Норкову ферму буде споруджено за найвищими європейськими стандартами з утримання хутрових тварин, а розведення тваринок буде відповідати «Програмі оцінки утримання тварин», яку розробили сім провідних університетів та інститутів Європи. Створення бізнесу з вирощування норок також буде в межах принципів, що їх закладено в Угоді про асоціацію України з ЄС.

Інвестором нового інвестиційного проекту у Львівській області є данська компанія «Айкон Девелопмент» (Eikon Development). Загалом Данія є світовим лідером у галузі вирощування норок, а також у частині добробуту тварин і стійкості галузі вирощування норок. 350 данських підприємств торгують із українськими компаніями, 110 із них мають свої представництва та виробничі потужності в Україні, половина з яких розташовані саме у Західній Україні, де, як вони вважають, є сприятливіший інвестиційний клімат.
Як запевнив під час прес-конференції у Львівському прес-клубі генеральний директор «Айкон Девелопмент» Пол А. Бах, за євростандартами WelFur тваринок на фермі будуть утримувати у належних умовах проживання, мають бути правильні розміри кліток, доступ до свіжого повітря, укриття від опадів, постійний догляд за здоров’ям поголів’я, рецептура приготування кормів для них, використання свіжих інгредієнтів у харчуванні. Важливим пунктом у європейських стандартах є також присутність іграшок у вольєрах для тваринок.
Керівник проекту з українського боку Володимир Федина наголосив, що нова норкова ферма буде дотримуватися високих стандартів не лише вирощування тварин, а й стосовно охорони навколишнього середовища, утилізації відходів. Їх запровадження відбуватиметься в межах імплементації положень розділу 4 «санітарні та фітосанітарні заходи» (статті 59-74) Угоди про асоціацію Україна-ЄС. А європейський стандарт поводження з тваринами інтегрований в Угоді Україна-ЄС у статті 59.

Зараз в Україні майже 200 підприємств задіяні в секторі виробництва хутра, які продають виробів на понад 400 млн доларів. Цей бізнес має усі шанси розвиватися в Україні та приносити нашій державі валютні надходження.

У будівництво нової ферми планують інвестувати 10…11 млн євро. Термін їхньої окупності — до чотирьох років. На новому підприємстві буде створено до 350 нових робочих місць зі зарплатою 10…12 тис. грн (після вирахування податків). Орієнтовна сума платежів у бюджети різних рівнів — понад 74 млн грн. Планова потужність нової ферми 300 тисяч норок, із яких 250 тисяч самки — основний табун.

До речі, за повідомленням директора департаменту агропромислового розвитку області Людмили Гончаренко, колись біля Бродів працювала хутрова ферма. Зараз найближча схожа ферма — «Галичхутро» працює у Сокальському районі з поголів’ям 10 тисяч норок. А якщо зазирнути у давні історичні часи, що ще далекого 1891 року на Івано-Франківщині почали промислово вирощувати хутрових звірів.

У планах данської компанії «Айкон Девелопмент» будівництво поруч із фермою біогазового заводу для переробки відходів ферми у відновлювальну енергію, а також встановлення сонячних панелей для виробництва електроенергії.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/na-lvivshchyni-zbuduyut-norkovu-fermu-za-standartamy-yes
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати