На Миколаївщині агрокооператив отримає грант від Канади на будівництво теплиці

На Миколаївщині агрокооператив отримає грант від Канади на будівництво теплиці

Про це повідомляє Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP).

«У березні 2020 року проект розвитку кооперативу „ОБЕРІГ-Агро“ виграв грант та протягом цього року отримає грошові кошти від Манітобської ради з міжнародного співробітництва (MCIC), Канада. Грантовий проект також підтримує Менонітська Асоціація Економічного Розвитку (MEDA)», — йдеться в повідомленні.

За словами керівника СОК «ОБЕРІГ-Агро» Володимира Федоренка, регіон достатньо кризисний, є великий дефіцит робочих місць.

«Для нас будівництво теплиці та лінії для брикетування — це насамперед створення робочих місць, зайнятість мешканців району. Крім того, ми плануємо вирощувати томати, огірки та зелень, насищати місцевий ринок вітчизняною продукцією, бо зараз у нас на прилавках, не повірите, турецькі овочі», — зазначає Федоренко.

До кооперативу входять 18 учасників та учасниць, 12 з яких — чоловіки-учасники бойових дій, з яких двоє мають інвалідність, і 6 жінок.

«Ми плануємо виробляти брикети для всіх видів твердопаливних котлів та пічних груп з відходів сільськогосподарського виробництва, вже існують попередні домовленості щодо придбання сировини. Брикети готові придбавати школи, дитячі садочки, медичні амбулаторії», — додає керівник.

Додамо, що проект спрямований на надання життєздатних варіантів бізнесу та нарощування економічного потенціалу учасників кооперативу. Місцева влада, коли дізналась про очікувану підтримку з канадського боку, також вирішила підтримати СОК.

«Такий проект дуже актуальний для нашого регіону, бо ми знаходимося далеко від трас, у районі немає великого виробництва, наша територія відноситься до зони ризикованого землеробства», — підкреслив Віктор Власюк, заступник Доманівського селищного голови Доманівської ОТГ.

Джерело: Agravery.com

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/na-mykolayivshchyni-ahrokooperatyv-otrymaye-hrant-vid-kanady-na-budivnyctvo-teplyci
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати