Tempo950x100

Tempo300x100

На Миколаївщині незаконно демонтують зрошувальну систему

На Миколаївщині незаконно демонтують зрошувальну систему

Депутат облради Юрій Кормишкін звернувся до новообраного голови Снігурівської ОТГ Леоніда Голоблі з вимогою негайно розібратися в ситуації, пише agravery.com.

Навіть через декілька днів ніякої реакції новообраного керівництва Снігурівської громади так і не послідувало. Через це жителі району обурилися, чому голова ОТГ ігнорує доволі серйозну проблему.

Замість реакції на незаконні дії на території громади, у Голоблі заявили, що на теперішній час його повноваження, як міського голови, не розповсюджуються на територію Кобзарцівської сільської ради, оскільки рішення  відповідної територіальної виборчої комісії не оголошене на сесії міської ради, як це передбачено ч. 2 ст. 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

В той же час у Снігурівській райдержадміністрації пояснили, що з моменту створення ОТГ виконавча вертикаль фактично втрачає повноваження.

«І це дуже правильно. Правильно віддати повноваження розпорядження коштами, як розвивати район, територію і т.д. тим, кого на місці оберуть люди, кому найбільше довіряють», – зазначають у РДА.

Також у РДА зазначили, що вже 10 липня звернулися до правоохоронних органів з метою вжиття заходів щодо недопущення демонтажу зрошувальної системи.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/na-mykolayivshchyni-nezakonno-demontuyut-zroshuvalnu-systemu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати