На Миколаївщині селяни пішли війною проти інвестора, який претендує на пасовище

На Миколаївщині селяни пішли війною проти інвестора, який претендує на пасовище

У селі Щасливе на Миколаївщині не можуть дійти згоди, чи пускати на свої землі інвестора. Він хоче 

Власники худоби не хочуть віддавати частину пасовища на встановлення сонячних батарей
встановити панелі для сонячної електростанції, а натомість платити відчутні податки в місцевий бюджет. Проте власники худоби не хочуть поступитися частиною пасовища. 

Як пише ТСН, корів у Щасливому люблять і бережуть – для багатьох вони єдине джерело прибутку. 

Бути чи не бути електростанції у селі вирішують вже півроку. Землю під неї депутати сільради погодилися виділити навесні. Власники худоби подали до суду. Вони кажуть, що територія пасовища зменшиться ледь не удвічі, трави на усіх не вистачить і корів доведеться вирізати.

Натомість сільський голова Ірина Пирог-Кравчук переконує, що сонячна електростанція – це насамперед поповнення бюджету. Підприємств у Щасливому немає. А тут інвестори обіцяють сплачувати 2 мільйони гривень податків на рік. Чиновник підраховує – під електростанцію піде 120 гектарів, а під пасовищем лишиться 170 га. “Сьогодні на території сільської ради є 250 корів. Ну, можливо, 260. Щороку стає менше, тому що село у нас старе, люди-пенсіонери не тримають корови. А молодь перспективу шукає в Миколаєві, в Одесі”, – зазначила сільський голова.

Частина щасливчан – за компроміс. Мовляв, якщо домовитися – землі  вистачить і коровам, і інвесторам. Інвестори кажуть, що без згоди громади будівництво не розпочнуть. Селян вкотре намагатимуться переконати, що корови і сонячна енергія можуть бути сусідами. 

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/na-mykolayivshchyni-selyany-pishly-vijnoyu-proty-investora-yakyj-pretenduye-na-pasovyshche
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати