Tempo950x100

Tempo300x100

На Одещині фермери отримали дозвіл на вивезення зерна з Ізмаїльського елеватора

На Одещині фермери отримали дозвіл на вивезення зерна з Ізмаїльського елеватора

Нагадаємо, у суботу 1 червня, бессарабські фермери почали вивозити своє зерно з Ізмаїльського елеватора. Донедавна він входив до групи компаній «Агроінвестгруп», керівництво якої виїхало за кордон на початку цього року. Місцеві правоохоронці активно перешкоджали діям фермерів.

За фактом подій на Ізмаїльскому елеваторі поліція відкрила кілька кримінальних справ проти фермерів.

«За круглий стіл, який був призначений на 9 ранку, ми ледве сіли о 12. Керівництво елеватора, на відміну від нас, не змогло надати жодного документа, що підтверджує їх право на зерно. Співробітники поліції могли самі в цьому переконатися і зробити висновок, що причин не давати нам наш урожай, на який у нас були необхідні документи і рішення суду на право його вивезення, немає. При цьому поліцейські все одно відмовлялися пускати нас на територію елеватора. Але коли ми вже все-таки зайшли, то вже ніхто нам не заважав», – розповів керівник підприємства «Дінекс-Агро» Олександр Петков.
Він зазначив, що в присутності поліції все зерно зважували, фіксували і вивозили в обсязі, який вказаний в правовому документі.

Раніше вранці на території елеваторного комплексу з’явилися співробітники поліції не тільки Ізмаїла, а й з сусідніх районів, включаючи поліцейський спецназ. Також невідомі молоді люди в балаклавах, екіпіровані кийками і щитами, які знаходлися на території елеватора і представилися співробітниками приватної охоронної фірми. Останні облаштовували барикади на в’їзді на територію елеватора.

Як випливає з документа, виданими 23 квітня поточного року Господарським судом Одеської області, «Ізмаїльський елеватор» повинен не перешкоджати в користуванні майном ФГ «Дінес-Агро».

«Утриматися від здійснення будь-яких дій, які б перешкоджали ФГ «Дінес-Агро» в здійсненні ним вантажно-розвантажувальних робіт, вивезення з території елеватора, розташованого за адресою м Ізмаїл, вул. Портова, 4 пшениці 3 класу врожаю 2018 р. насипом в кількості 1 388 т, згідно книзі кількісно-якісного обліку за формою 36 за період 01.01.2018 р. по 03.12.2018 р.», – йдеться в рішенні суду.

Джерело: agro-yug.com.ua

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/na-odeshchyni-fermery-otrymaly-dozvil-na-vyvezennya-zerna-z-izmayilskoho-elevatora
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати