Tempo950x100

Tempo300x100

На Одещині росте найбільша в Європі промислова плантація міні-ківі

На Одещині росте найбільша в Європі промислова плантація міні-ківі

Про це в ефірі розповіла Світлана Петренко з Одеського аграрного університету, пише agroday.com.ua.

За її словами, плантація була закладена в 2012 році спільним українсько-французьким підприємством. У 2015-му отримали перший товарний урожай.

Актинідія вирощується тут за французькою технологією. А морозостійкі сорти, які підходять для українського клімату, надав Новозеландський інститут. Вони витримують температуру до -28 градусів і добре плодоносять.

В господарстві жартують, що українська тут тільки трава, яка висівається в якості сидератів. Ну і, звичайно, земля.

На виробництво постійно виїжджають технологи з Франції та Іспанії. Зараз їх завдання — наростити біомасу рослин, щоб потім забезпечити високу продуктивність і якісний урожай.

Петренко зазначає, що під плантацією в Одеській області зайнято понад 20 га. З них 16,5 га знаходиться під актинидією. Сам проект розрахований на 35 років, а плодоносить рослина зазвичай років 40.

Українські міні-ківі вже можна знайти в супермаркетах Одеси, Харкова, Дніпра, Києва. В основному — з вересня по жовтень, – саме тоді дозріває урожай.

Більшу частину вирощеного експортують в Німеччину. Її поділяють на сорти преміум і перший і пакують у поліетиленові упаковки по 125 грамів.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/na-odeshchyni-roste-najbilsha-v-yevropi-promyslova-plantaciya-mini-kivi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати