Tempo950x100

Tempo300x100

На Одесщині розмитнили рекордну партію фруктів

На Одесщині розмитнили рекордну партію фруктів

На розмитнення та перевірку вантажу з Республіки Еквадор знадобилося лише 5 днів. При цьому, сума платежів до бюджету склала понад 8,5 мільйонів гривень. Про це повідомили в департаменті економічної політики та стратегічного планування Одеської обласної державної адміністрації.

«Зважаючи на ризики та складнощі при проходженні митних та фітосанітарних процедур, бізнес не бажав ризикувати та протягом останніх 10 років здійснював імпорт фруктів невеликими партіями. Однак, плідна співпраця обласної державної адміністрації, Південної митниці ДФС України, контролюючих органів та суб’єктів імпорту фруктової та овочевої продукції дає позитивні приклади та напрямки розвитку», ‒ зазначив директор департаменту економічної політики та стратегічного планування Одеської обласної державної адміністрації Дмитро Радулов.

Зазначимо, Одеська облдержадміністрація за ініціативи очільника регіону Максима Степанова спільно з профільними службами започаткувала декілька пілотних проектів щодо поліпшення умов ведення бізнесу імпортерами різних видів продукції. Зокрема, влітку голова ОДА Максим Степанов підготував до розгляду Кабінету Міністрів України проект законодавчих змін, який забезпечить започаткування спрощення процедур фітосанітарного контролю в одеському регіоні.

«Ще на підготовчому етапі спрощення процедур бізнес відчув полегшення, а влада ‒ економічний ефект у вигляді додаткових коштів від розмитнення» ‒ додав Дмитро Радулов.

Отже, у січні-лютому 2018 року фітосанітарний контроль в режимі «імпорт» пройшли 2564 контейнери із 57,1 тис. тонн овочів та фруктів, що на 75,7% більше, ніж за відповідний період минулого року.

За 2 місяці із загальної кількості контейнерів, імпортованих через митну територію України, одеськими митниками розмитнено понад чверть (25,7%) від їх загальної кількості, що на 10,3 відсоткових пункти більше, ніж у січні-лютому 2017 року.

Нагадаємо, 100% імпортованих овочів та фруктів проходять фітосанітарну експертизу. Така ситуація спричиняла незручності для імпортерів. У тому числі, додаткові фінансові витрати на зберігання продукції під час очікування результатів експертизи, особливо у літній період. Голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов запропонував нову та спрощену систему фітосанітарного контролю в одеському регіоні, що має суттєво зменшити потенціальний корупційний ризик у цій галузі.

 

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/na-odesshchyni-rozmytnyly-rekordnu-partiyu-fruktiv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати