Tempo950x100

Tempo300x100

На півдні України радять вирощувати кактусові груші

На півдні України радять вирощувати кактусові груші

Плоди деяких видів опунції можуть стати неймовірними ласощами, а для фермерів —початком прибуткового бізнесу, пише АгроЮг.

Рослину можна вирощувати як у закритому так й у відкритому грунті. Останній варіант — за умови правильно підібраної агротехнології.

Нині у дикому вигляді її часто можна знайти в Одеській та Херсонській області.

Основна складність сільського господарства в південних областях України — це засуха влітку та перепади температур в зимовий період. Проте опунція зовсім невибаглива до умов вирощування. Навіть після тривалої відсутності поливу та після в’янення стебел вона продовжить свій ріст.

Рослина, як зазначають вчені, накопичує у своїх листках-подушечках до 180 т води на гектар. Цього достатньо для утримання, наприклад, біля 5 корів, якщо використовувати опунції в якості корму.
Розмножувати опунцію легко. Краще це робити вегетативним способом, укоріненням стеблових сегментів, які легко відділяються від рослини.

Найкращий період для вегетативного розмноження — травень. У такому випадку рослини встигнуть за літо добре вкорінитися.

Проте свої переваги має і розмноження насінням. Рослина тоді більш життєздатна та пристосовується до навколишніх умов. Висівати насіння краще в березні.

Недолік способу – слаба візуалізація появи сходів. Мінімальний час проростання насіння – один місяць. Відсоток схожості насіння опунції залежить від часу і умов їх зберігання.

При розмноженні живцями важливо щоб дітки, зрізані для посадки, повністю дозріли.
Важлива особливість опунції – це можливість рости на маргінальних землях, де утруднено сільськогосподарське виробництво через грунтові, кліматичні та інші ускладнені умови.

За дослідженнями вчених, рослина має здатність очищувати грунти, воду та атмосферу. А ще чудово культивується на засолених грунтах та поглинає з них селен.

Джерело: agro.guide

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/na-pivdni-ukrayiny-radyat-vyroshchuvaty-kaktusovi-hrushi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати