На плантаціях Миколаївщини одночасно вирощуватимуть рис та коропів

На плантаціях Миколаївщини одночасно вирощуватимуть рис та коропів

Про це повідомляє «Голос України», пише agroday.com.ua.

Щоб риба не загинула від високих денних температур, транспортували її вночі за допомогою спеціальних живорибних машин-цистерн та продували воду киснем.

Це уже не перший досвід господарства з зариблення рисових чеків мальками риби. Щоправда у 2017 році досвід був невдалим: тривала спека у Херсонській області (саме там вперше господарство пішло на експеримент) настільки нагріла воду в чеках, що не дозволила личинкам розвинутися принаймні до малька, — вони просто загинули.

За часів Радянського Союзу така інтегрована технологія була досить популярною та доступною, проте на сьогоднішній день зміна погодних умов значно ускладнила її застосування.

Загалом же, ця технологія походить з країн Південно-Східної Азії, та має ряд переваг у веденні такого господарства порівняно зі звичайним вирощуванням рису. Вважається, що завдяки вирощуванню риби у рисових чеках урожайність рису підвищується на 5–10 ц/га. До того ж, додатково можна отримати від 50 до 200 кг/га риби.

Завдяки тому, що риба у пошуках їжі розрихлює ґрунт, руйнує плівку, що на його поверхні утворюється, знищує шкідників та насіння бур’янів, а також, за рахунок екскрементів, дає додаткове удобрення, покращуються умови для росту рису.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/na-plantaciyah-mykolayivshchyny-odnochasno-vyroshchuvatymut-rys-ta-koropiv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати