Tempo950x100

Tempo300x100

На Полтавщині спалили більше 5 тисяч свиней

На Полтавщині спалили більше 5 тисяч свиней

Свиноферма “Плехів-агро” діє вже 10 років. Там працюють 27 робітників. Найближчим часом частину доведеться звільнити, пише kurkul.com.

«Зранку ветлікарі прийшли на традиційний огляд. В сараї лежали мертві шестеро свиней. Розтин показав чуму. Під вечір тварини почали падати масово. Ми створили кілька груп для знищення. Фахівці усипляли, робітники носили в яму, підкидали дрова. Це тривало п’ять днів. У нас жорсткі правила догляду за робочим одягом, технікою. Вантажівки дезінфікуємо. Мабуть, чума прийшла з повітрям. Недавно в сусідньому селі був спалах», — розповідає власниця свиноферми “Плехів-Агро” Ірина Нестеренко.

За словами сільського голови Плехова Сергія Тарана, в село відразу ж приїхали представники ветслужби, санстанції та Держ­продспоживслужби. Оголосили карантин в радіусі 3 км. Обійшли людей та оголосили, що свиней вилучать. Хто встиг, той порізав. Лишилося зо два десятки поросят до 30 кілограмів. Люди переживали, бо ж тримали свиней для заробітку.

«Хлопці носили свиней і плакали. Скільки труда вклали. Я стояла за кілька метрів від ям, де спалювали туші. Боялася дивитися. Жодному фермеру не побажаю такого», — додала Ірина Нестеренко.

 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/na-poltavshchyni-spalyly-bilshe-5-tysyach-svynej
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати