На полях ріпаку озимого спостерігається масова поява мишоподібних гризунів

На полях ріпаку озимого спостерігається масова поява мишоподібних гризунів

Як повідомляє Держпродспоживслужба, у посівах ріпаку озимого та пшениці нараховується від поодиноких нір до 1-3 жилих колоній на гектарі. Небезпека пошкодження озимих культур, багаторічних трав і насаджень зберігається повсюди, пише agronews.ua.

Збереження сходів озимих зернових та ріпаку забезпечує своєчасне виявлення та знешкодження гризунів у разі 3-5 жилих колоній на гектарі, використовуючи отруєні принади та інші дозволені до використання родентициди.

«Найбільше масове заселення мишоподібними гризунами  у посівах ріпаку озимого та сходах озимих зернових розпочалось на полях у Вінницькій, Кіровоградській та Херсонській областях»,- розповідає керівник відділу розвитку продуктів та сервісів ЗЗР групи компаній UKRAVIT Олександр Мигловець.

За його словами, в першу чергу, знешкодження досягається вчасною та якісною зяблевою оранкою, яка руйнує нори і знищує кормову базу, при цьому гине або травмується третина дорослих і всі молоді особини гризунів.

«Наявність 3-5 і більше жилих колоній на гектарі посіву свідчить про загрозу суттєвих пошкоджень рослин та необхідність проведення винищувальних заходів, шляхом застосування родентицидів»,- пояснює Олександр Мигловець.

Серед мишоподібних гризунів переважають полівки (скрізь звичайна, у південному Степу — гуртова) та миші (скрізь — лісова і хатня, польова здебільшого в Поліссі та Лісостепу, курганчикова — в Степу та в південному і центральному Лісостепу). Звичайні місця резервацій мишоподібних — це багаторічні трави, лісосмуги, скирти тощо.

Фахівці Інституту захисту рослин НААН України підрахували, що п’ять пар полівок в абсолютно оптимальних умовах можуть за рік дати до 6 млрд звірків. При живій масі дорослої полівки 30 г маса батьків на початку року становитиме 300, а їх приплоду в кінці року — 130 т. За добу вони можуть повністю з’їсти урожай пшениці у фазі колосіння на площі 30 тис. га.

З огляду на ці цифри питання контролю мишоподібних гризунів для фермера є вкрай актуальним.

Як ми уже відзначали, найбільш ефективним засобом знищення гризунів є родентициди. Група компаній UKRAVIT пропонує аграріям високоефективний препарат «БРОДІВІТ» – рідкий концентрат для приготування отруйних принад для знищення шкідливих мишоподібних гризунів в закритих приміщеннях різного призначення, на присадибних ділянках та  сільськогосподарських угіддях.

Його застосування допоможе фермеру зберегти свій врожай та суттєво заощадити фінанси, адже «БРОДІВІТ» є досить економним препаратом – однієї літри препарату вистачає для захисту посівів площею понад 30 га.

«БРОДІВІТ» є також абсолютно нешкідливим для навколишнього природного середовища, на відміну від фосфіду цинку. При цьому він на «відмінно» виконує свою найголовнішу функцію – ефективно знищує мишоподібних гризунів на Ваших полях»,- підкреслив Олександр Мигловець.

Довідка: UKRAVIT  – найбільша агрохімічна українська компанія, яка виробляє понад 135 препаратів: ЗЗР, добрива з мікроелементами, засоби для знищення гризунів та побутових комах. До складу корпорації входить «Фабрика агрохімікатів» (м. Черкаси).

З питань продажу та співпраці звертатися:
ТОВ «Укравіт Агро», м.Київ, вул.Дегтярівська, 25/1.
Гаряча лінія: 0 800 301 401

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/na-polyah-ripaku-ozymoho-sposterihayetsya-masova-poyava-myshopodibnyh-hryzuniv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    15 Квітня

    Corteva Agriscience та Ощадбанк пропонують фермерам скористатися програмою кредитування за зниженими ставками для закупівлі засобів захисту рослин

    Штучний інтелект допоможе скоротити харчові відходи та придумає рецепти із того, що є у холодильнику

    У ЄС викрили шахрайську схему щодо медичного канабісу на 645 млн євро

    У квітні передача зернових до Румунії скоротилася на майже 35%

    ЄС може ввести додатковий контроль для українських перевізників, що їдуть через Польщу

    Майже 100 модульних зерносховищ отримали аграрії Херсонщини

    “Руйнування критичні”: які наслідки окупації для АПК Запорізької області

    USDA збільшив прогноз експорту української пшениці

    Мінагрополітики: Усі контрольовані Україною землі будуть засіяні, про скорочення не йдеться

    Виробник рибних паличок Vici міг возити підсанкційне обладнання до рф

    БІЛЬШЕ НОВИН