Tempo950x100

Tempo300x100

На полях ріпаку озимого спостерігається масова поява мишоподібних гризунів

На полях ріпаку озимого спостерігається масова поява мишоподібних гризунів

Як повідомляє Держпродспоживслужба, у посівах ріпаку озимого та пшениці нараховується від поодиноких нір до 1-3 жилих колоній на гектарі. Небезпека пошкодження озимих культур, багаторічних трав і насаджень зберігається повсюди, пише agronews.ua.

Збереження сходів озимих зернових та ріпаку забезпечує своєчасне виявлення та знешкодження гризунів у разі 3-5 жилих колоній на гектарі, використовуючи отруєні принади та інші дозволені до використання родентициди.

«Найбільше масове заселення мишоподібними гризунами  у посівах ріпаку озимого та сходах озимих зернових розпочалось на полях у Вінницькій, Кіровоградській та Херсонській областях»,- розповідає керівник відділу розвитку продуктів та сервісів ЗЗР групи компаній UKRAVIT Олександр Мигловець.

За його словами, в першу чергу, знешкодження досягається вчасною та якісною зяблевою оранкою, яка руйнує нори і знищує кормову базу, при цьому гине або травмується третина дорослих і всі молоді особини гризунів.

«Наявність 3-5 і більше жилих колоній на гектарі посіву свідчить про загрозу суттєвих пошкоджень рослин та необхідність проведення винищувальних заходів, шляхом застосування родентицидів»,- пояснює Олександр Мигловець.

Серед мишоподібних гризунів переважають полівки (скрізь звичайна, у південному Степу — гуртова) та миші (скрізь — лісова і хатня, польова здебільшого в Поліссі та Лісостепу, курганчикова — в Степу та в південному і центральному Лісостепу). Звичайні місця резервацій мишоподібних — це багаторічні трави, лісосмуги, скирти тощо.

Фахівці Інституту захисту рослин НААН України підрахували, що п’ять пар полівок в абсолютно оптимальних умовах можуть за рік дати до 6 млрд звірків. При живій масі дорослої полівки 30 г маса батьків на початку року становитиме 300, а їх приплоду в кінці року — 130 т. За добу вони можуть повністю з’їсти урожай пшениці у фазі колосіння на площі 30 тис. га.

З огляду на ці цифри питання контролю мишоподібних гризунів для фермера є вкрай актуальним.

Як ми уже відзначали, найбільш ефективним засобом знищення гризунів є родентициди. Група компаній UKRAVIT пропонує аграріям високоефективний препарат «БРОДІВІТ» – рідкий концентрат для приготування отруйних принад для знищення шкідливих мишоподібних гризунів в закритих приміщеннях різного призначення, на присадибних ділянках та  сільськогосподарських угіддях.

Його застосування допоможе фермеру зберегти свій врожай та суттєво заощадити фінанси, адже «БРОДІВІТ» є досить економним препаратом – однієї літри препарату вистачає для захисту посівів площею понад 30 га.

«БРОДІВІТ» є також абсолютно нешкідливим для навколишнього природного середовища, на відміну від фосфіду цинку. При цьому він на «відмінно» виконує свою найголовнішу функцію – ефективно знищує мишоподібних гризунів на Ваших полях»,- підкреслив Олександр Мигловець.

Довідка: UKRAVIT  – найбільша агрохімічна українська компанія, яка виробляє понад 135 препаратів: ЗЗР, добрива з мікроелементами, засоби для знищення гризунів та побутових комах. До складу корпорації входить «Фабрика агрохімікатів» (м. Черкаси).

З питань продажу та співпраці звертатися:
ТОВ «Укравіт Агро», м.Київ, вул.Дегтярівська, 25/1.
Гаряча лінія: 0 800 301 401

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/na-polyah-ripaku-ozymoho-sposterihayetsya-masova-poyava-myshopodibnyh-hryzuniv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати