Tempo950x100

Tempo300x100

На прилавках України імпортної свинини стало вдвічі більше

На прилавках України імпортної свинини стало вдвічі більше

Про це заявляють аналітики Асоціації «Свинарі України», пише landlord.ua.

Аналітики АСУ зауважують, експорт української свинини в цьому році вдесятеро менший.  За підсумками січня-липня Україна залишилась з від’ємним зовнішньторговим сальдо, яке майже сягнуло двадцятимільйонної позначки у доларовому еквіваленті.

«За другий місяць літа завезли 30% сукупних обсягів імпорту свіжої, охолодженої та мороженої свинини. Причинами такої активізації у липні було те, що на тлі меншної внутрішньої пропозиції свинини закупівельні ціни упродовж усього періоду перевищували бар’єрний рівень (цінова межа, при перевищенні якої надходження імпорту стає економічно обґрунтованим)», — коментують в АСУ.

Практично стільки ж склала вартість імпортованого до України свинячого жиру. Так, за аналізований період з країн ЄС надійшло 32,3 тис. т цієї продукції, що на чверть більше ніж за аналогічний період минулого року.

Експерти зауважили, що сумарні витрати на імпорт свинини та свинячого жиру протягом січня-липня 2018-го склали понад 60% вартості завезення продукції, що входить до групи «М’ясо та їстівні субпродукти».

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/na-prylavkah-ukrayiny-importnoyi-svynyny-stalo-vdvichi-bilshe
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати