Tempo950x100

Tempo300x100

На рівненській фермі знищили всіх свиней через африканську чуму

На рівненській фермі знищили всіх свиней через африканську чуму

Про це повідомляє управління Держпродслужби в Рівненській області, передає УНН.

Повідомляється, що до ветеринарів звернувся сам фермер. Коли фахівці приїхали на свиноферму, 22 свині вже були мертвими та 33 — ще живими. Експерти підтвердили, що свині різних вікових груп хворі. Тварин довелося знищити.

Нагадаємо, з 2016 року в Україні знищили близько 78 тис. голів свиней через АЧС. При цьому, за підсумками 2016 року фермери не отримали близько 40% компенсацій через вказану хворобу тварин.

За словами нардепа С.Тригубенка, головною причиною катастрофічного поширення африканської чуми свиней користувачі Facebook назвали непрофесійність контролерів (співробітники Держпродспоживслужби – ред.). Фінансову складову серед причин поширення хвороби, як одну з основних, визначила найменша кількість учасників опитування у соцмережах.

“Як на мене, отримані результати досить об’єктивно відображають дійсність. І реально, не гроші, а кадри і їх фаховість є ключовими у питаннях подолання епідемії. Тим паче, що у порівнянні з минулим роком цього річ фінансування Держпродспоживслужби збільшилося у два рази (з 56 до 113 млн грн), а показники захворюваність на АЧС аж ніяк не впали, а тільки навпаки: протягом 2016 було зафіксовано 91 випадок хвороби, тоді як з початку 2017 року зареєстровано вже понад 110 спалахів”, – зазначив політик.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/na-rivnenskij-fermi-znyshchyly-vsih-svynej-cherez-afrykansku-chumu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати