Tempo950x100

Tempo300x100

На ринку сирого молока прогнозується зниження закупівельних цін

На ринку сирого молока прогнозується зниження закупівельних цін

Про це повідомляє ІНФАГРО.

У роздрібній торгівлі попит падає тільки зараз, але в сфері громадського харчування він обвалився вже два тижні тому. Експортери також не можуть похвалитися успіхами, навіть незважаючи на девальвацію гривні.  При цьому подорожчання логістики не головний аргумент.  Адже через повсюдне закриття кордонів логістичні ланцюжки обмежені або зовсім розірвані.

Все це дає причини стверджувати, що на сировинному ринку слід очікувати зниження цін.  І в категорії господарств населення цей процес вже почався.

Гарна погода сприяє активному росту трави і сезонному збільшенню виробництва молока.  Пропозиція виросла також через введене обмеження торгівлі на базарах і ринках і порушення каналів реалізації молочних товарів для HoReCa.  Таким чином, більше сировини хлинуло в промпереробку і перш за все у виробництво сухого молока, казеїну і масла.

Результатом стало більш активне зниження закупівельних цін молока у населення по всій території країни.

Зниження вартості сировини сільгосппідприємств стримувалося зростанням споживчого попиту в ритейлі, але ситуація вже змінилася і на початку квітня зміниться ще більше.  Сировинний молочний ринок чекає хвиля масового перегляду цін, незалежно від якості молока і обсягів поставок.

Ситуація в Україні і світі змінюється дуже динамічно і, на жаль, прогнози трендів споживчого ринку не оптимістичні.  Проте, молочна галузь України перебуває не в найгіршому становищі. Внутрішні і зовнішні фактори є такими, що у порівнянні з іншими галузями економіки молочна галузь може розраховувати на мінімальні втрати.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/na-rynku-syroho-moloka-prohnozuyetsya-znyzhennya-zakupivelnyh-cin
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати