Tempo950x100

Tempo300x100

На ринок великої рогатої худоби можуть вийти вітчизняні гіганти

На ринок великої рогатої худоби можуть вийти вітчизняні гіганти

Про це в коментарі УНН розповів директор “Українського клубу аграрного бізнесу” Тарас Висоцький.

Він пояснив, що вкладатися в тваринницьку сферу бізнесмени не поспішають через тривалу окупність інвестицій, порядку 5-10 років.

Але в цьому році держава запропонувала непогані умови для інвесторів у вигляді часткової компенсації за будівництво нових або реконструкцію старих тваринницьких комплексів, а також погашення частини тіла кредиту.

“На українському ринку тваринництва представлений досить малий відсоток іноземних інвесторів. Адже тваринництво – це “гра в довгу”. Це довгострокові інвестиції – від 5 років в кращому випадку і до 7-10 років. Та й бізнес-клімат в Україні, і в аграрному секторі зокрема, є недостатньо сприятливим для заходу іноземних інвесторів. Імовірність того, що вони будуть мотивовані держпідтримкою теж низька.

Але в цьому є і позитив – такою ситуацією можуть скористатися внутрішні гравці. Для них це певний сигнал, що час розширювати свій бізнес, а не навпаки – скорочувати. Як варіант, в напрямку розвитку галузі великої рогатої худоби”, – пояснив він.

Інвестори можуть отримати компенсацію в загальній сумі 4 млрд грн, що є непоганим фінансовим стимулом, додав Т.Висоцький.

“Безумовно, очікувати буму ВРХ в цьому році не варто. Вагомі результати будуть через 2-3 роки. Дотації однозначно допоможуть збільшити поголів’я ВРХ, але не прямо зараз, і за умови, що програма буде системною, без збоїв”, – підкреслив Т.Висоцький.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/na-rynok-velykoyi-rohatoyi-hudoby-mozhut-vyjty-vitchyznyani-hihanty
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати