Tempo950x100

Tempo300x100

На сайті президента зареєстрована петиція щодо скасування «соєвих правок»

На сайті президента зареєстрована петиція щодо скасування «соєвих правок»

Зареєстрована вона від «Українського клубу аграрного бізнесу», а саме генеральним директором асоціації Тарасом Висоцьким. В асоціації вважають, що Президент має вжити заходів щодо відміни скасування бюджетного відшкодування ПДВ, пише landlord.ua.

Згідно тексту петиції, так звані «соєві правки» нанесуть шкоду аграріям та галузі в цілому.

«Зміни до Податкового кодексу України, що передбачають скасування бюджетного відшкодування ПДВ при експорті технічних культур, а саме сої з 01.09.2018 та ріпаку з 01.01.2021 року, — викликали хвилю обурення аграріїв по всій країні. Аграрії впевнені, що «відтерміноване» скасування бюджетного відшкодування ПДВ при експорті сої та ріпаку нанесе велику шкоду сільському господарству України», — йдеться в зверненні.

Згідно заяви прес-служби УКАБу, одним з таких механізмів може стати підтримка Петром Порошенком законопроекту № 7403-2 від 29.12.2017.

«В УКАБі прогнозують, що «соєві правки» зумовлять зниження закупівельних цін на насіння сої та ріпаку знизить їх рентабельність. Це потягне за собою скорочення посівних площ під цими культурами. Перспектив росту ринку соєвої олії в Україні вкрай мало, адже в нас немає культури споживання даного продукту і очікувати його зростання в короткостроковій перспективі не доводиться ні в харчових, ні в промислових цілях. Головними споживачами соєвого шроту є тваринництво, яке також не тішить темпами росту», — прогнозують в асоціації.

Станом на 9 ранку 25 січня петиція до Президента набрала 14 голосів, коли для її розгляду головою держави потрібно 25 тисяч. Збір голосів триватиме 90 днів.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/na-sajti-prezydenta-zareyestrovana-petyciya-shchodo-skasuvannya-soyevyh-pravok
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати