Tempo950x100

Tempo300x100

На Сумщині на горіхах планують заробляти до 120 тисяч євро на рік

На Сумщині на горіхах планують заробляти до 120 тисяч євро на рік

“Сьогоднішні обсяги і асортимент не задовольняють потреб населення і переробних підприємств. Попит формує оптимістичні ціни і, на думку експертів, така тенденція буде зберігатися. Тому, із задоволенням підтримали ідею начальника управління Віктора Чигринця і створили горіхоплодну плантацію», – говорить директор Роменського лісгоспу Олег Салов, пише gorod.sumy.ua.

Вирощується «ноу-хау» на базі Томашевського лісгоспу. Під посадку виділили 20 га. Навесні провели підготовку і планування території, зробили аналіз грунту, і тільки потім висадили саджанці.

«Витрати на придбання садивного матеріалу склали 100,0 тис. грн. На ці кошти було закуплено 2000 штук саджанців волоського горіха, сорти «Ідеал», – продовжує директор.

І плани роменських лісівників «на горіхи» – досить амбітні. При правильному догляді вже через 4-5 років горіхова плантація дасть свій перший урожай.

«За розрахунками економістів, кожний гектар площі повинен принести не менше трьох тонн горіха. З площі в 20 га можна одержати до 60 тонн горіха, кожен кілограм якого коштує 1 євро. Якщо врахувати, що вартість почищеного горіха в рази вище вартості нечищеного, математика складається в досить серйозну суму до 120 тис. євро в рік», – коментує Олег Салов.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/na-sumshchyni-na-horihah-planuyut-zaroblyaty-do-120-tysyach-yevro-na-rik
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати