Tempo950x100

Tempo300x100

На Сумщині зведуть соціальну козину ферму за кошти інвесторів

На Сумщині зведуть соціальну козину ферму за кошти інвесторів

Ферма має з’явитися за 20 км від обласного центру, на території Білопільського району. Про це повідомляє kurkul.com.

«Козяче молоко недооцінене в нашій країні. Воно корисніше, ніж коров’яче, має бактерицидні властивості. Але така продукція майже відсутня в українських магазинах або здебільшого імпортна», — зауважує автор проекту з будівництва ферми Володимир Опришко.

Згідно з проектом, на 17 га землі планується будівництво ферми на 100 голів. Її зведуть за кошти інвесторів. А поруч пропонують зробити таку собі соціальну міні-версію бізнесового об’єкту.

«Невелика козина ферма розрахована на 100 голів. Будемо розводити зааненських кіз — це французька порода, вона високопродуктивна і витривала. Їхнє молоко не має специфічного запаху», — розповідає автор проекту.

Нині ж шукають акціонерів будівництва, соціально активних людей. За попередніми розрахунками, втілення цієї ініціативи в життя обійдеться в 6 млн грн.

Прибуток від ферми, за словами керівника апарату Сумської ОДА Дмитра Живицького, використають на благо жителів Сумщини.

«За кілька років після запуску ми маємо отримати прибуток. Ці гроші будемо спрямовувати на реалізацію інших розвиткових ініціатив на теренах регіону: організація фестивалів, проведення туристичних чи промоційних заходів, різноманітні навчання. Впровадження соціального проекту «Козина ферма» дозволить консолідувати соціально активних жителів області, налагодити довірливі відносини між ними і в результаті отримати поштовх для розвитку ОТГ регіону та області загалом», — говорить чиновник.

За словами автора ідеї, проект має окупитися десь за 6 років. Повністю працювати ферма буде у 2021 р. Перший прибуток становитиме близько 1, 5 млн грн.

«Ферму хочемо зробити сучасною, автоматизованою, де є кормові столи, зведений до мінімуму людський фактор. Буде збудований ангар для постійного утримання кіз. Облаштуємо доїльний зал на 8 голів. Обслуговуватимуть ферму 4 працівники», — розповів Володимир Опришко.

За його словами, молоко з ферми реалізовуватимуть молоко на переробку, а також виготовляти кисломолочну продукцію, йогурти і тверді та м’які сири у місцевій сироварні O’BEREG.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/na-sumshchyni-zvedut-socialnu-kozynu-fermu-za-koshty-investoriv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати