На тестування якості продукції у приватних лабораторіях немає грошей

На тестування якості продукції у приватних лабораторіях немає грошей

Про це УНН розповів голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

“Якщо ми приймемо рішення про допуск приватних лабораторій — практично нічого не зміниться”, – переконаний експерт.

Ба більше, оскільки ціни у приватних лабораторіях набагато вищі, аніж у державних, то тестувати зможемо мінімальну кількість товарів.

“Давайте з’ясуємо, як усе відбувається: спочатку Держпродспоживслужба повинна вийти на перевірку, відібрати зразки, після чого відправити їх у лабораторію. Далі виникає питання — в яку лабораторію вона буде відправляти (зразки – ред.) – в державну чи в приватну. Так, у Києві та на Київщині зосереджені найкращі лабораторії в Україні, в деяких регіонах, навіть, знайти їх (лабораторії, – ред.) важко. Питання в тому, чи є у Держпродспоживслужби кошти, щоб сплатити навіть за державну лабораторію. Бо ті гроші, які закладені у державний бюджет на наступний рік, за моїми підрахунками, їх вистачить, щоб відібрати 5,5 тис. зразків за середньою ціною державної лабораторії. Приватна ж лабораторія — це десь в 3 рази дорожче. Тоді грошей вистачить лише на 1,5 тис. зразків по всій країні, де продаються мільйони найменувань товарів”, – пояснив експерт.

Саме тому, запропонований КМУ підхід до проблеми низької якості товарів, її не вирішить, переконаний Дорошенко.

“Це добре, лише з точки зору конкуренції, але чи покращить це роботу Держпродспоживслужби? Сумніваюсь”, – резюмував він.

Перегляди: 7
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/na-testuvannya-yakosti-produkciyi-u-pryvatnyh-laboratoriyah-nemaye-hroshej
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати