На українському ринку цибулі чергове зростання цін

На українському ринку цибулі чергове зростання цін

Про це повідомляють аналітики Української плодоовочевої асоціації (УПОА).

За даними щоденного моніторингу спеціалістів,  продукція високої якості подорожчала на 13-17%. Зокрема, якщо ще на минулому тижні ціни в даному сегменті стартували від 6 грн/кг ($0,21 за кг), то сьогодні за такою ціною готові працювати тільки ті фермери, які не мають обладнаних сховищ.

В той же час господарства, які мають в своєму розпорядженні обладнані сховища, на сьогоднішній день вже продають цибулю по 7-8,5 грн/кг ($0,25-0,30 за кг), що є абсолютним рекордом для середини осені за всю історію незалежності України. Підвищувати ціни фермерам дає змогу активний попит як з боку експортерів, так і на внутрішньому ринку, адже гуртові компанії продовжують скуповувати цибулю для закладання на зберігання. При чому, враховуючи інформацією про суттєве зменшення виробництва цибулі високої якості та про перспективи нестачі пропозиції у другій половині сезону, вони погоджуються підвищувати закупівельні ціни.

Крім того, підтримку цінам надає зменшення пропозиції цибулі з Казахстану. Нагадаємо, що саме конкуренція з боку казахської продукції минулого тижня стала основною причиною, через яку українські фермери відмовлялися від чергового коригування цін.

В результаті, сьогодні ціна на цибулю в Україні у 2,4-2,8 разів перевищує показники за аналогічний період 2017 року. Більш того, більшість гравців ринку очікують чергового цінового зростання вже наступного тижня.

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/na-ukrayinskomu-rynku-cybuli-cherhove-zrostannya-cin
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати