Tempo950x100

Tempo300x100

На українському ринку дефіцит помідорів

На українському ринку дефіцит помідорів

Про це повідомляють аналітики Української плодоовочевої асоціації (УПОА).

За словам галузевих експертів, нестача пропозиції томатів на ринку пов’язана одразу з декількома факторами. Головною причиною є так званий період міжсезоння в українських комбінатах, адже більшість з них вже повністю завершили реалізацію помідорів попередньої зміни, тоді як інші господарства зачищають теплиці і пропонують до продажу лише остаточні партії. При цьому, компенсувати нестачу місцевої продукції за рахунок томату з Туреччини трейдерам поки не вдається: поставки з цієї країни досі залишаються нестабільними та малооб’ємними.

Варто також зазначити, що наведена ситуація провокує досить стрімке зростання цін на помідори. Зокрема, наразі виробники пропонують залишкові партії по 35-38 грн/кг ($ 1,27-1,38 за кг), ціни на некондиційну продукцію стартують від 24 грн/кг ($ 0,87 за кг). Таким чином, тільки за тиждень томати в Україні подорожчали в середньому на 18%.

Тож наразі ціни на українські помідори вже на 40% вищі, ніж у другій половині листопада 2017 року. Проте, гравці ринку сподіваються, що на поточному тижні ситуація в цьому сегменті дещо стабілізуються, адже вони очікують збільшення імпорту з Туреччини.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/na-ukrayinskomu-rynku-deficyt-pomidoriv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати