Tempo950x100

Tempo300x100

На українських ринках подорожчала лохина, а слива і виноград подешевшали

На українських ринках подорожчала лохина, а слива і виноград подешевшали

Лохина в цьому сезоні коштує на чверть дорожче, ніж в аналогічний же період минулого року. Про це повідомляє «АПК-Інформ».

Активний попит дозволяє українським виробникам лохини уникати цінових коригувань, незважаючи на сезонне збільшення пропозиції.

На даний час фермери відвантажують лохину по 130-180 грн/кг, залежно від якості та обсягу партії.

Варто відзначити, що нині ціни на лохину в Україні в середньому на чверть вище, ніж на початку серпня 2016 року. В аналогічний минулорічний період господарствам не вдавалося вести відвантаження дорожче 140 грн/кг. Однак, незважаючи на вищий ціновий рівень, лохина має підвищений попит на внутрішньому ринку та в експортерів.

Станом на 7 серпня, лохина зросла в ціні на українських ринках на 6%, і її середня вартість становить 150 грн/кг.

Найдорожче в Україні лохину пропонують за ціною 180 грн/кг на ринку «Шувар» у Львові. Найнижча ціна на лохину зафіксована на ринку «Столичний» у Києві – 120 грн/кг.

Також на оптових українських ринках знизилася ціна на сливи на 20%. Середня вартість сливи по Україні на даний момент становить 8,50 грн/кг.

Знизилася в ціні і диня на 30% до 9,50 грн/кг. Мінімальна ціна на диню встановлена в Херсоні (ринок «Нежданий») – 4 грн/кг.

Крім того, в Україні подешевшав білий виноград на 22%. Купити білий виноград на оптових ринках країни можна в середньому за 35 грн/кг.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/na-ukrayinskyh-rynkah-podorozhchala-lohyna-a-slyva-i-vynohrad-podeshevshaly
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати