Tempo950x100

Tempo300x100

На українських ринках стрімко подорожчали томати

На українських ринках стрімко подорожчали томати

За даними аналітиків EastFruit, тільки з початку поточного тижня ця продукція на українському ринку подорожчала в середньому на 40%. В результаті, на даний момент ціни на томати закритого грунту вже перевищили рекордні показники мінімум за останнє п’ятиріччя.

Зокрема, сьогодні українські тепличні комбінати ведуть відвантаження томату по 13-15 грн/кг ($0,46-0,53 за кг). Для порівняння, ще тиждень тому ціни в цьому сегменті стартували від 8 грн/кг ($0,28 за кг).

Причиною тенденції стрімкого подорожчання, за словами тепличників, є вкрай обмежена пропозиція томата на ринку, оскільки вибірки в теплицях  досить малооб’ємні. При цьому, не всі комбінати приступили до збору врожаю помідорів другого обороту. Більш того, подорожчанню тепличного томату сприяє і нестача пропозиції продукції відкритого ґрунту через розповсюдження вогнищ фітофторозу на полях.

Як результат, вже сьогодні тепличним господарствам вдається відвантажувати томат на 25-30% дорожче, ніж наприкінці літа минулого року. Крім того, фермери не виключають подальшого подорожчання, оскільки темпи збуту в цьому сегменті залишаються досить активними.

 

Перегляди: 6
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/na-ukrayinskyh-rynkah-strimko-podorozhchaly-tomaty
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати