Tempo950x100

Tempo300x100

На українських ринках знову впали ціни на полуницю

На українських ринках знову впали ціни на полуницю

Таким чином, сьогодні перша весняна ягода на гуртових майданчиках країни коштує на 50% дешевше, ніж рік тому, при цьому, на вітчизняному ринку присутня, поки що, тільки імпортна продукція, повідомляє Інфо-Шувар.

Таке суттєве падіння ціни українські трейдери пов’язують зі збільшенням пропозиції відносно недорогої ягоди з південних країн ЄС. Продавці також зазначають, що зниження ціни позитивно впливає на попит, обсяги продажу суниці, в порівнянні з минулим роком, значно збільшились.

За даними порталу «Інфо-Шувар», сьогодні в терміналі «Овочі та Фрукти» найбільшого в Західному регіоні гуртового ринку ОРСП «Шувар» імпортна суниця садова пропонується по 80-90 грн/кг (2,64-2,98 EUR/кг), ще тиждень тому, ціна формувалась в межах 80-100 грн/кг (2,64-3,31 EUR/кг). Загалом, від початку квітня ціни на імпортну суницю впали майже в 1,5 рази.

Рік тому ситуація розвивалась дещо за іншим сценарієм. Не дивлячись на доволі ранній початок сезону і задовільний врожай , в середині квітня 2018  року імпортна суниця в Україні коштувала 160-170 грн/кг (5,01-5,32 EUR/кг). Тоді падіння ціни розпочалось лише із появою на ринку української ягоди, тобто, в другій половині квітня. Але позначки 80-90 грн/кг (2,5-2,8 EUR/кг) ціни на суницю в 2018 році досягнули лише в перший тиждень травня, на той момент, імпортну ягоду майже повністю витіснила з ринку вітчизняна продукція.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/na-ukrayinskyh-rynkah-znovu-vpaly-ciny-na-polunycyu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати