Tempo950x100

Tempo300x100

На українських ринках зростають ціни на томати

На українських ринках зростають ціни на томати

Пропозиція тепличних томатів на українському ринку скорочується, повідомляють фахівці EastFruit. Головною причиною цього, за словами галузевих експертів, є встановлення прохолодної погоди, зниження середніх температур в нічний період, а також різкі перепади температури протягом доби. В результаті, темпи дозрівання томатів у теплицях помітно знизилися, що і призвело до істотного скорочення вибірок і, як результат — до помітного зниження пропозиції томатів з українських господарств.

При цьому, за словами представників комбінатів, попит на томати в Україні залишається досить високим, причому, зазначену продукцію активно закуповують як місцеві оптові компанії та роздрібні мережі, так і експортери. Це дає можливість фермерам підвищувати відпускні ціни. Вже сьогодні господарства південного регіону пропонують томати з літніх теплиць від 18 грн/кг ($0,64 за кг), ціни на продукцію з великих комбінатів варіюються в межах 24-28 грн/кг ($0,86 -1,0 кг) в залежності від якості. Таким чином, тільки за тиждень томати в Україні стали дорожчими на 22-26%.

Додамо, що на сьогоднішній день українські господарства вже ведуть відвантаження томата на 15-20% дорожче, ніж в аналогічний минулорічний період. Більш того, багато з них заявляють про свій намір уже наступного тижня зробити чергові спроби підвищити ціни оскільки, за словами фермерів, навіть після подорожчання попит на томати залишається досить високим.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/na-ukrayinskyh-rynkah-zrostayut-ciny-na-tomaty
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати