На Вінниччині фермер вирощує велетенські гарбузі, які солодші за дині

На Вінниччині фермер вирощує велетенські гарбузі, які солодші за дині

Як зазначає golos.com.ua, обійстя Гвяздовських розташоване у Мурованокуриловецькому районі Вінницької області. Михайлу не цікаві кормові гарбузи, тому вирішив почати з елітних столових сортів італійської та французької селекції.

Різниця між кормовими і мускатними гарбузами відчутна. Перші користуються попитом худоби, інші – ближче до делікатесу. За ароматом нагадують грушу, а на смак краще дині. Втім доходів урожай гарбузів власнику не приніс. За кілограм гарбуза Михайло Гвяздовський намагався брати по 5 по п’ять гривень, але оптовики пропонують скупити по гривні за кіло.

[[{“fid”:”524461″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“1”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”attributes”:{“class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”1″}}]]

«Тільки на закупівлю насіння пішло майже 500 доларів. А скільки коштує паливо, щоб вивезти з поля, доставити на ринок? Про зусилля я взагалі мовчу. Все робимо удвох з дружиною, – розповідає новоспечений фермер. – Мої гарбуза екологічно чисті на сто відсотків. Нічим не підгодовували, нічим не обробляли. Високий урожай можу пояснити хіба що цілинного землею. На цій ділянці нічого не сіяли і не садили років п’ятдесят».

Вражають габарити плодів. Найважчий гарбуз важить на 28 кг. Це італійський сорт Лунга Піена ді Наполі. Зовні він довгий, зелений, а всередині – помаранчевий, ароматний, смачний. Ріжеться як диня.

Ще одна гордість фермера – сорт французької селекції Руж Віф де Тамп округло-плоскої форми з помаранчевої смачною м’якоттю. А найсмачніші плоди, навіть порівняно з іншими мускатними гарбузами, у сорту Мускат де Прованс.

Перегляди: 11
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/na-vinnychchyni-fermer-vyroshchuye-veletenski-harbuzi-yaki-solodshi-za-dyni
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати