Tempo950x100

Tempo300x100

На Вінниччині грецький горіх вирощуватимуть на зрошенні

На Вінниччині грецький горіх вирощуватимуть на зрошенні

Про це повідомляє superagronom.com з посиланням на Вінницьку обласну держадміністрацію, проект започаткований у 2015 році, а його проектна потужність 970 гектарів.

На сьогодні в рамках проекту саджанці волоського горіха іноземної селекції вже висаджені на площі 710 гектарів. Обсяг освоєних інвестицій склав 227 мільйонів гривень. З початку року освоєно 2,5 мільйони.

В рамках проекту відновлюється зрошувальна система, розташована на території Яришівської та Кремінської сільських рад. Вартість її реконструкції становитиме понад 4 млн грн. Вже відновлені насосні станції, електролінії та трансформаторні підстанції, центральні магістралі. Облаштовано понад 2 кілометри нової внутрішньогосподарської зрошувальної системи.

Як зазначається у повідомленні, наразі площа горіхових садів області перевищила 2 тис. гектарів, з яких 1000 га в плодоносному віці, а урожайність у минулому році досягла 60 ц/га. Витрати на виробництво значно нижчі, ніж інших плодових культур. Горіхи можна легко зберігати і транспортувати, не маючи спеціальних приміщень та транспорту.

«Протягом останніх років в Україні інтенсивно розвивається галузь горіхівництва. Кожен рік у країні збирається понад 100 тис. т волоських горіхів. З них 6 тис. т дає Вінниччина. Дві третини цього врожаю спрямовується на експорт», — зазначив голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій.

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/na-vinnychchyni-hreckyj-horih-vyroshchuvatymut-na-zroshenni
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати