Tempo950x100

Tempo300x100

На Вінничині навчились виготовляти сир халумі, який можна смажити

На Вінничині навчились виготовляти сир халумі, який можна смажити

Про це пише agroday.com.ua.

Тут вирощують корів породи «чорний густин». Тварини дуже продуктивні, але й дуже вимогливі до умов утримання: бояться задухи та протягів. Тому на фермі висока стеля та постійна вентиляція.

Стадо розділене на окремі групи, кожна з яких має свій раціон. Усі тварини без ріг — їх видаляють при народженні, аби уникнути травматизму.

Під час доїння на фермі людина не контактує з молоком. Воно по трубах надходить до окремої ємкості. Там охолоджується, пастеризується. Далі до молока додають закваски та чекають, доки воно загусне.

На фермі виготовляють кисломолочні сири, йогурти та тверді сири. Кисломолочний сир виготовляють за технологіями, близькими до традиційних, але без використання пресу – тоді він м’якіший та має більш насичений смак.

Також тут створюють термостатний йогурт з додаванням інуліну – клітковини, видобутої з кореня цикорію. Сировину закуповують в Данії.

А ще на фермі варять три види твердих сирів, один із них – за кіпрським рецептом – халумі. В оригіналі його роблять з суміші козячого та овечого молока. Тут його навчилися варити з коров’ячого. Халумі має високу температуру плавлення, тому перед вживанням його можна смажити.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/na-vinnychyni-navchylys-vyhotovlyaty-syr-halumi-yakyj-mozhna-smazhyty
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати