Tempo950x100

Tempo300x100

На вітчизняних елеваторах почали різко зростати закупівельні ціни на зерно

На вітчизняних елеваторах почали різко зростати закупівельні ціни на зерно

Так, у четвер, 9 січня, індикативний вітчизняний зернотрейдер СП «Нібулон» збільшив ціни закупівлі пшениці у власних філіалах в середньому на 50 грн./тонна, а кукурудзи – на 60 грн./тонна. 10 січня, закупівельні ціни на означені культури ще додатково зросли на 50-70 грн./тонна. В середньому на 250 грн./тонна від попередніх учора підвищила закупівельні ціни на пшеницю і кукурудзу на своїх елеваторах і група компаній «Прометей».   

Від п’ятниці закупівля продовольчої пшениці на елеваторах внутрішніх областей ведеться в діапазоні 4900-5300 грн./тонна, фуражної – 4730-5150 грн./тонна, кукурудзи – 3850-4300 грн./тонна, що в середньому на 100-150 грн./тонна більше, ніж на початку поточного тижня.

Причинами стрімкого зростання цін на пшеницю і кукурудзу на первинних базисах закупівлі стали аналогічне підвищення цін попиту на означені культури в портах внаслідок зміцнення експортного ринку, пониження курсу національної валюти, а також брак пропозиції з боку виробників, які лише починають входити у звичний робочий ритм після тривалих новорічних свят.

Джерело: AgroTimes

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/na-vitchyznyanyh-elevatorah-pochaly-rizko-zrostaty-zakupivelni-ciny-na-zerno
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати