Tempo950x100

Tempo300x100

На Волині планують створити кооперативи з вирощування фундука, ягід та картоплі

На Волині планують створити кооперативи з вирощування фундука, ягід та картоплі

Як зазначають у Департаменті АПР області, наразі завершено перший етап реалізації проекту щодо підготовчих робіт. Паралельно збиралася інформація щодо виробників, які займаються вирощуванням картоплі, овочів, фруктів, ягід та виробництвом молока на території Волинської та Брестської областей. В рамках проекту буде сформовано транскордонну базу сільгоспвиробників, пише superagronom.com.

     В результаті проведеної роботи, попередньо відібрано 4 групи по створенню кооперативів:

    з вирощування фундуку та ревеню «Фундук Волині»;
    з вирощування картоплі (на території Рожищенського, Луцького та Локачинського районів);
    садівничий із загальною площею 100 га (Горохівський район);
    ягідний, який планують створити на базі уже існуючого господарства, з перспективою подальшого молочного напряму продуктивності (с.Поліське Старовижівського району).

Юрій Горбенко, директор департаменту АПР дав доручення створити консультаційно-дорадницьку групу з питань створення та діяльності сільськогосподарських кооперативів. До складу групи увійдуть фахівці відділу економічного аналізу та розвитку інфраструктури АПК.

Нагадаємо, аплікантом даного проекту є громадська організація «Волинська обласна аграрна дорадча служба», партнерами — департамент агропромислового розвитку Волинської ОДА та місцевий фонд «Центр сільського розвитку і підприємництва Столінського району» (Республіка Білорусь).

 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/na-volyni-planuyut-stvoryty-kooperatyvy-z-vyroshchuvannya-funduka-yahid-ta-kartopli
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати