Tempo950x100

Tempo300x100

На Волині відкриють елеватор на 65 тисяч тонн

На Волині відкриють елеватор на 65 тисяч тонн

Про це пише kurkul.com.

Елеватор — проект відомого аграрія Валерія Діброви, а поряд, на території Устилузької ОТГ знаходиться сучасний насіннєвий завод ТОВ «П’ятидні», відкривати який приїжджав Президент України.

Будівництво потужного елеватора розпочали декілька місяців тому. Директор ТОВ «П’ятидні» Валерій Діброва розповів, що комплекс, окрім силосів та бункерів, включатиме в себе дві потужні зерносушарки, які зможуть сушити 2,5 тонни кукурудзи за добу. Аграрій також додав, що вивчав європейський досвід, тож найліпшим варіантом для цієї технології є застосування газу.

«Ми вирішили питання газопроводу і електрики, лишилося питання дороги… Для зручності транспортування зернових на елеватор, господарство власним коштом планує побудувати від Володимир-Волинської об’їздної дороги 1 кілометр бетонного покриття, що дасть можливість розвантажити міські шляхи від проїзду великовагового транспорту», — зауважив Діброва.

За його словами, будівельники вкладаються в графіки виконання робіт. І якщо такий графік буде виконуватися, у жовтні цей елеватор відкриється на прийомку і сушіння кукурудзи.

Вартість будівництва –— $8 млн, і це один із наймасштабніших об’єктів не лише в місті і районі, а й на Волині. Поряд із елеватором розміщена залізнична колія, тож уже придбали власний тепловоз та підписали договір із Крюківським вагонобудівним заводом на купівлю 54 вагонів-зерновозів. Обсяг інвестицій в залізничний транспорт становитиме 92 млн грн. Крім того господарство придбало п’ять нових автомобілів-зерновозів шведського виробництва та підписаний контракт ще на придбання п’яти автомобілів-зерновозів. Таким чином, за добу зможуть завантажувати весь ешелон та відправляти або у порти, або ж на Захід, у Європу.

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/na-volyni-vidkryyut-elevator-na-65-tysyach-tonn
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати