Tempo950x100

Tempo300x100

На виготовлення цукерок потрібно 20 тис. грн стартового капіталу

На виготовлення цукерок потрібно 20 тис. грн стартового капіталу

Це мінімальна необхідна сума для закупівлі шоколаду, форм, барвників, сировини для начинок, крафтових коробок для упаковки цукерок.

У цю суму не входить професійна техніка, без якої спочатку можна обійтися — температор, аерограф та інші помічники. Про це в інтерв’ю «Діло» розповіла Олена Слободянюк, засновниця кондитерської Noel bakery, яка виростила свій бізнес з хобі.

Noel bakery — сімейний бізнес. У всіх виробничих і операційних процесах засновниці допомагає сестра. Доставляють цукерки вони теж самі, не вдаючись до допомоги кур’єрських служб. Засновниця пояснює це тим, що для налагодженої роботи служби доставки необхідно написати скрипти для кур’єрів — як вести себе в тій чи іншій ситуації.

Все, що потрібно було для приготування цукерок — інструменти і сировина, — замовляють в Україні. Шоколад для виробництва використовують італійський, він найдоступніший за співвідношенням ціна/якість.

Деякий час Олені знадобилося на відпрацювання технології. Суть виготовлення корпусних цукерок, якими вона займається, — в темперуванні, створенні правильних перепадів температури в процесі розтоплення і розливання шоколаду по формам. Якщо температурний режим не дотримується, виникає різного роду брак — шоколад погано застигає, деформується, розкришується.

«Щоб виділитися серед конкурентів, на перших порах зробили доставку безкоштовною, але ця опція виявилася збитковою і її залишили тільки для великих угод», — розповідає Олена.

Замовлення на цукерки надходять найрізноманітніші. Траплялося виготовляти партії з сиром Дор Блю, бальзамічним оцтом, насінням ванілі і навіть прошарком з бородінського хліба. Однак найбільше замовлень надходить на цукерки асорті.
Зараз Noel bakery виготовляє 400-500 цукерок за добу, мінімум – 300.Виняток — літні місяці, коли продажі падають в кілька разів.

З часом виробництво планують розширити, закупити додаткову техніку і переїхати в більше приміщення.

Джерело: agroday.com.ua

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/na-vyhotovlennya-cukerok-potribno-20-tys-hrn-startovoho-kapitalu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати