Tempo950x100

Tempo300x100

На які фрукти українці витрачають більше грошей

На які фрукти українці витрачають більше грошей

Про це розповідає експерт плодоовочевого ринку Тетяна Гетьман, передає Gazeta.ua.

“Всього в Європі зростає споживання екзотичних фруктів. У минулому сезоні на 30 відсотків збільшили імпорт мандаринів і апельсинів в Україні. Найвища ціна на них влітку, коли пропозиція дуже обмежена. Сезон цитрусових починається в жовтні. Мандарини найбільше везуть з Туреччини, а апельсини – з Єгипту. Ціна в цей період знижується і люди починають більше купувати”.

В рік в середньому споживаємо 200-270 тис. тонн бананів.

“90 відсотків бананів імпортуємо з Еквадору, на другому місці – Коста-Ріка. Чим нижче ціна, тим більше споживання. До 2014 року Україна стабільно збільшувала споживання бананів. У 2013 році загальний обсяг споживання склав понад 270 тис. тонн, а ось в 2014 році помітно подорожчав банан і обсяги імпорту впали відразу до 200 тис. тонн. У 2015 році ми імпортували трохи більше 145 тис. тонн. У минулому сезоні знову відчули відновлення споживання, загальний обсяг імпорту бананів в 2016 році збільшився відразу до 205 тис. тонн. Цілком можливо, що в поточному сезоні ми знову збільшимо обсяги споживання. Цьому буде сприяти зниження цін на банани на світовому ринку і зростання ціни на яблуко в ЄС та в Україні з-за малого врожаю”.

На ринках України падають ціни на банани. Лише за тиждень ціни на банани знизилися в середньому на 10%. Сьогодні великооптові партії цих фруктів надходять у продаж по 18-20 грн/кг. Тиждень тому ціна на банани досягала 22 грн/кг.

Мандарини перших поставок продають на оптових ринках 41 грн за кілограм. У найближчі дні ціни повинні почати падати, запевняють аналітики.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/na-yaki-frukty-ukrayinci-vytrachayut-bilshe-hroshej
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати