На Запоріжжі вкрали зерна на понад 4 млн грн

На Запоріжжі вкрали зерна на понад 4 млн грн

Про це йдеться в матеріалі Єдиного реєстру досудових розслідувань,  повідомляє agro-yug.com.ua.

У повідомленні зазначається, що під час слідчих дій і допиту потерпілого голови фермерського господарства було встановлено, що з 3 по 5 серпня 2019 року посадові особи ТОВ «Верона Граф Південь» шахрайським шляхом заволоділи зерном ріпаку в кількості 366,5 т. На суму 4288,167 тис грн чим заподіяли ФГ «Гранозан» збитки на зазначену суму. 

«Потерпілий пояснив, що орієнтовно 29.07.2019 року йому зателефонувала жінка, яка представилась менеджером ТОВ «Верона граф південь» і сказала, що вони є оптові покупці рапсу та займаються поставками за кордон і запропонувала взяти зразки рапсу для аналізу. Того ж дня на електронну адресу, котра належить бухгалтеру ФГ «Гранозан», було отримано проект Договору поставки. Відповідно до умов Договору ТОВ «Верона Граф Південь» зобовязалася придбати насіння рапсу у кількості 360 метричних тон +/- 5%, за ціною 11700 грн. за тонну з урахуванням ПДВ. Загальна вартість товару відповідно до умов Договору становила 4 212 000 грн. Покупець зобов’язався здійснити повну оплату вартості насіння рапсу в триденний строк, шляхом переведення грошових коштів на розрахункові рахунки ФГ «Гранозан». В період часу 02.08.2019 по 05.08.2019 року ФГ «Гранозан» власним вантажним транспортом перевіз зі складів ФГ «Гранозан» на Оріхівський елеватор 366 тон 510 кг. насіння рапсу. Відповідно до укладеного договору, оплата поставленого рапсу повинна була бути здійснена протягом 3 календарних днів, після виконання умов договору. В подальшому оплата за договором так і не була здійснена, у зв`язку з чим він звернувся до директора Оріхівського елеватора, в ході бесіди з яким останній повідомив його, що відвантажений ФГ рапс, було вивезено представниками ТОВ «Верона Граф Південь» з якими у них наявний договір на тимчасове зберігання зерна. Подальшими діями, йому вдалося встановити, що рапс тимчасово зберігався не лише на території Оріхівського елеватора, а ще і на території складських приміщень, які належать ТОВ «Флагман Агро». Зрозумівши, що відносно ФГ скоєно шахрайське заволодіння майном, він звернувся до правоохоронних органів за допомогою», – йдеться в повідомленні.

В ході досудового слідства встановлено, що з метою надання реальності проведення господарських операцій за вказаною вище договором, працівниками ТОВ «Верона Граф Південь», був складений ряд підроблених документів, в які внесено завідомо недостовірні відомості та використовувалися засоби мобільного зв’язку з метою здійснення шахрайських дій.

Під час досудового слідства в ході проведення слідчо-розшукових дій було встановлено групу невідомих, яка причетна до скоєння кримінального злочину.

Слідство триває.

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/na-zaporizhzhi-vkraly-zerna-na-ponad-4-mln-hrn
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати