На здешевлення цибулі розраховувати не варто

На здешевлення цибулі розраховувати не варто

“Я не перебільшуватиму, якщо скажу, що на ринку ріпчастої цибулі в Європі сьогодні криза. Через зниження загального врожаю та активний експорт, запаси продукції в сховищах швидко спустошуються, а ціни встановлюють чергові рекорди. Більше того, така тенденція сьогодні стосується не лише Європи, але і глобального ринку, загалом”, – про це заявив у інтерв’ю порталу freshplaza.com Дені Дін, представник голландської компанії-імпортера Denimpex .

За словами експерта, у найближчі кілька місяців на послаблення напруги на світовому та європейському ринку цибулі розраховувати не варто.

“Наша компанія імпортує цибулю із усіх куточків світу. Крім продукції із Нової Зеландії, Австралії, Тасманії, Чилі, Мексики, Індії, Японії та Єгипту, ми також почали цього року імпортувати цибулю із Китаю. І, мушу сказати, що ми такі не єдині. Експортери чудово знають про обмежену пропозицію в Європі, тому, слід очікувати активізації імпорту в цей регіон із абсолютно різних частин світу.
Вже спочатку наступного року, за нашими прогнозами, ціни на цибулю можуть встановитися на рівні, який стане безпрецедентним для цього ринку”, -розповідає пан Дін.

За даними “Інфо-Шувар”, станом на 28 листопада 2018 року, ціна на ріпчасту цибулю в Україні встановилася в межах діапазону 12-13 грн/кг (0,38-0,41 EUR/кг), що є майже в 2,5 рази дорожче, ніж наприкінці листопада 2017 року.

Для порівняння, в сусідній із Україною Польщі, на ринку “Броніше” у Варшаві цибулю сьогодні пропонують майже в такому ж ціновому діапазоні (0,37-0,51 EUR/кг).

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/na-zdeshevlennya-cybuli-rozrahovuvaty-ne-varto
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати