Tempo950x100

Tempo300x100

На Житомирщині вирощують хміль для німецького пива

На Житомирщині вирощують хміль для німецького пива

«Хопштайнер Україна» – одне з найбільших підприємств з вирощування та переробки хмелю в Україні, повідомляє Главное.

Компанія поставляє хмелепродукти як для великих корпорацій, так і для невеликих приватних броварень. ТОВ «Хопштайнер Україна» засноване в 2003 році на паритетних засадах – німецьким підприємством «Симон Х. Штайнер, Хопфа, ГмбХ» і НВЦ «Інформ-Агро-Сервіс».

“Радий, маємо інвесторів, яким не просто цікава Житомирщина як родюча земля. А які мають повний цикл виробництва на території нашої області – починаючи від вирощування хмелю, збору, обробки і завершуючи переробкою в гранули. Зважаючи на те, що компанія постачає хміль до великих корпорацій та приватних пивоварень, сподіваюся, що і одні з кращих сортів німецького пива мають витоки з Житомирської області. Ми зацікавлені в таких інвесторах і збільшенні обсягів виробництва хмелю на Житомирщині”, – наголосив голова Житомирської ОДА Ігор Гундич.

За словами власника компанії Яхима Гейде, підприємство вже більше 10 років працює в українському бізнесі та розуміє довгострокові цикли розвитку. На сьогодні світові ринки дозволяють розвивати бізнес з виробництва і переробки хмелю.

У с. Карпівці Чуднівського району компанія має на сьогодні 81 га робочих хмільників. Хміль тут не тільки вирощують, але перероблюють і формують у спеціальні гранули.

З 2017 року компанія також займається реєстрацією популярних німецьких сортів: Шпальтер Селект, Тетнангер, Магнум, Норден Бревер, Перле.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/na-zhytomyrshchyni-vyroshchuyut-hmil-dlya-nimeckoho-pyva
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати