Tempo950x100

Tempo300x100

НААН передасть частину земель у розпорядження Мінагрополітики

НААН передасть частину земель у розпорядження Мінагрополітики

 Про це повідомляє AgroPolit.com у матеріалі «Земельний слід: хто й чому знову розхитує аграрну науку?», з посиланням на свої джерела.

Про такі плани керівництво Академії повідомило у кінці жовтня цього року. Наразі через дії арбітражних керівників заблокована робота низки підприємств у складі Академії, які фактично випали з її складу. До того ж у спадок від попередників новому керівництву Академії дісталося відчуження 111,26 тис. га землі на користь «Украгропрому» (розпорядження тодішнього Кабміну), а також борги в сумі 340 млн грн, з яких нинішнє керівництво Академії повернуло 170 млн грн.

«В рамках заявлених раніше планів в Академії готуються передати частину земель у розпорядження Мінагрополітики, щоб зняти з себе головний біль з управління ДП, які «зависли» у арбітражних керуючих і тому фактично не контролюються НААН», — пише видання.

За даними AgroPolit.com, відповідні листи з переліком підприємств до передачі й підконтрольних їм земель вже направлено першому заступникові міністра аграрної політики та продовольства Максимові Мартинюку та прем’єр-міністрові Володимиру Гройсману.

Нагадаємо, що сьогодні в мережі НААН є 11 підприємств («Руно», ім. О.В. Суворова, «Таврія», «Червоний землероб», «Чувиріно», «Затишне», «Червоний Жовтень», «Борки», «Мерефа», «Новоселівське» та Науково-виробнича дослідна агрофірма «Наукова»), де з названих причин гальмується проведення наукової діяльності й нове керівництво Академії фактично лише покриває накопичені борги (за 3 роки діяльності вдалося погасити 170 млн грн із 340 млн грн накопичених боргів), але впливу на них де-факто немає», — подає перелік підприємств на передачу AgroPolit.com.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/naan-peredast-chastynu-zemel-u-rozporyadzhennya-minahropolityky
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати