Tempo950x100

Tempo300x100

Надано зелене світло державній реєстрації засобів захисту рослин

Надано зелене світло державній реєстрації засобів захисту рослин

Про це повідомила прес-служба  Європейської Бізнес Асоціації.

Варто нагадати, що цього року вперше в історії незалежної України не було вчасно затверджено цілий ряд гігієнічних нормативів та регламентів безпечного застосування засобів захисту рослин. Тож, фактично, такою ситуацією була зупинена можливість державної реєстрації препаратів для захисту рослин.

У зв’язку з цим у період весняної посівної кампанії фермери не отримали вчасного доступу до передових агрохімічних розробок для підвищення якості та урожайності, гарантування безпеки врожаю.

“За нашою інформацією, 5 липня нормативи та регламенти було зареєстровано, хоча вони і досі не опубліковані. Дана реєстрація завершує процес державних випробувань та дає можливість розпочати державну реєстрацію засобів захисту рослин. Таким чином, офіційний статус отримали нормативи на майже 750 продуктів”, – зазначає Віктор Погорілий, координатор Агрохімічного комітету Європейської Бізнес Асоціації.

“Окрім того, до державної реєстрації була допущена ціла низка препаратів нового покоління. Тож ще до початку осінньої посівної вони можуть потрапити до фермерів. 

Сподіваємось, найближчим часом наказ все ж буде опубліковано і цей процес не затягнеться ще на місяць, адже саме з дня публікації він і набирає чинності”,- підкреслили в ЄБА..

 

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/nadano-zelene-svitlo-derzhavnij-reyestraciyi-zasobiv-zahystu-roslyn
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати