Tempo950x100

Tempo300x100

Найбільш прозорий і законний спосіб купити сільгоспугіддя вже зараз

Найбільш прозорий і законний спосіб купити сільгоспугіддя вже зараз

Таку думку висловив президент Асоціації «Земельна спілка України» Андрій Кошіль під час панельної дискусії на тему «Земельна реформа», проведеної проектом Ukrainian Food Valley, передає propozitsiya.com.

«Це та сама оренда, тільки без маси обмежень, накладених на оренду чинним українським законодавством. В усій законодавчій базі можна нарахувати всього кілька статей, які регулюють емфітевзис», — розповів А. Кошіль.

«Україна могла б тільки за рахунок емфітевзису запустити квазіринок сільськогосподарських земель навіть без скасування мораторію. Емфітевзис можна внести в статутний фонд, закласти», — додав він. На жаль, спеціальний законопроект, розроблений за участю «Земельної спілки України», був торпедований занадто прискіпливими противниками продажу землі у Верховній Раді. Хоча в законопроекті передбачалося обмеження емфітевзису в часі 50 роками (ходять чутки про випадки укладання договорів емфітевзису на сотні років і навіть на 999 років).

Тим не менше, емфітевзис зараз використовується. Хоча й, як зазначив Андрій Кошіль, як «нішевий» інструмент на ділянках площею до 100 га — наприклад, для будівництва теплиць, закладки садів, тощо.

 

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/najbilsh-prozoryj-i-zakonnyj-sposib-kupyty-silhospuhiddya-vzhe-zaraz
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати