Tempo950x100

Tempo300x100

Найбільший український агрохолдинг вирішив закрити свій філіал

Найбільший український агрохолдинг вирішив закрити свій філіал

Про це компанія повідомила в системі розкриття інформації НКЦБФР, передає Інтерфакс-Україна.

Відзначимо, що в 2016 році МХП почав реконструкцію птахофабрики Орель-Лідер з будівництвом нового пташника і розширенням інкубаторію для яєць.

За інформацією на сайті агрохолдингу, виробництво м’яса птиці на даному комплексі в 2017 році досягло 105 тис. тонн, потужність інкубаторію – 75 млн яєць на рік.

Миронівський хлібопродукт (МХП) – найбільший виробник курятини в Україні. За оцінками самої компанії, вона займає 55% українського ринку курятини. Агрохолдинг також займається виробництвом зернових, соняшникової олії, продуктів м’ясопереробки. На українському ринку МХП представлений брендами Наша Ряба, Легко, Бащинский і ін. Земельний банк компанії до кінця 2017 року складав близько 370 тис. га.

На європейський ринок МХП поставляє охолоджені напівтуші курей, які переробляються, в тому числі, на його підприємствах в Нідерландах і Словаччині.

Засновником і мажоритарним акціонером МХП є український бізнесмен Юрій Косюк, якому належить близько 65% акцій компанії. Решта 35% перебувають у вільному обігу на Лондонській фондовій біржі.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/najbilshyj-ukrayinskyj-ahroholdynh-vyrishyv-zakryty-svij-filial
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати