Tempo950x100

Tempo300x100

Найбільший український виробник курятини купив компанію в Словенії

Найбільший український виробник курятини купив компанію в Словенії

Про це йдеться в повідомленні компанії на Лондонській фондовій біржі, передає Інтерфакс-Україна.

“МХП… оголошує сьогодні про підписання угоди про придбання 90,68% випущеного акціонерного капіталу Perutnina, яка добре зарекомендувала себе вертикально інтегрованою компанією в Південно-Східній Європі, у тому числі в Словенії”, – повідомляє українська компанія.

Ще у вересні МХП заявляв про намір придбати Perutnina Ptuj.

У листопаді МХП отримав дозвіл Комісії із захисту конкуренції Сербії на придбання 90,69% акцій словенської компанії.

Миронівський хлібопродукт (МХП) – найбільший виробник курятини в Україні. За оцінками самої компанії, вона займає 55% українського ринку курятини. Агрохолдинг також займається виробництвом зернових, соняшникової олії, продуктів м’ясопереробки. На українському ринку МХП представлений брендами Наша Ряба, Легко, Бащинский і ін.

На європейський ринок МХП поставляє охолоджені напівтуші курей, які переробляються, в тому числі, на його підприємствах в Нідерландах і Словаччині.

Засновником і мажоритарним акціонером МХП є український бізнесмен Юрій Косюк, якому належить близько 65% акцій компанії. Решта 35% перебувають у вільному обігу на Лондонській фондовій біржі.

МХП має намір протягом чотирьох-п’яти років інвестувати близько €200 млн в виробничу базу Perutnina Ptuj.

Perutnina Ptuj – вертикально інтегрована компанія в Південно-Східній Європі. Володіє потужностями з вирощування бройлерів в Словенії, Хорватії, Сербії, Боснії і Герцеговині. Веде діяльність в 22 країнах.

Акціонерами Perutnina Ptuj є Slovenian Steel Group (SIJ dd, 85,2% акцій), підконтрольний йому Holding PMP dd (5,5%) та інші (9,3%).

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/najbilshyj-ukrayinskyj-vyrobnyk-kuryatyny-kupyv-kompaniyu-v-sloveniyi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати