Tempo950x100

Tempo300x100

Найбільший в Україні виробник хліба заявив про рейдерське захоплення

Найбільший в Україні виробник хліба заявив про рейдерське захоплення

Про це повідомила прес-служба Lauffer Group, пише НВ.

Lauffer Group – найбільший виробник хліба в Україні. Lauffer також є однією з найбільших українських бізнес-груп у сфері переробки сільськогосподарської продукції та виробництва продуктів харчування. Працює в Україні 14 років і включає близько 100 підприємств, що спеціалізуються на виготовленні борошна, хлібобулочних виробів, масложирової, консервної продукції та ін. Засновником і власником групи є Олександр Лещинський.

За інформацією компанії, 8 січня 2018 року відбувся “незаконний арешт і блокування” активів Салтовхліба. Відзначається, що захоплено заставне майно хлібозаводу №3, а також касова виручка, обладнання, транспорт, сировина, упаковка та інше.

“Хлібозавод №3 на даний момент захоплений рейдерами. Справа в тому, що це майно під слідством і було визнано речовим доказом. А вже вчора слідчий Харківського обласного управління Національної поліції Бичихіна Л.А. прибула на об’єкти та за підтримки невпізнаних бійців зажадала передати майно для нібито відповідального зберігання нашим прямим конкурентам, які вже заволоділи хлібозаводами №8 і №11”, – цитують директора підприємства Костянтина Діденко.

Також компанія відзначає, що в рамках кримінальної справи, яку порушив Златобанк, намагаючись таким чином відібрати колись колишнє в заставі майно, слідчим суддею Київського районного суду Харкова Колесник С.А. “заарештовано і незаконно передано” на зберігання профільному, спеціалізованому підприємству, яке має досвід в управлінні подібними активами. Їм, за даними юристів компанії, виявився прямий конкурент – Салтівський хлібозавод.

“Згідно із законом на арештоване майно працювати не можна. Природно, загарбники-конкуренти це не дотримуються і почали вже використовувати обладнання”, – йдеться в повідомленні.

Також компанія звертає увагу, що підприємство, якому передані активи, засновано 2 місяці тому, і єдиним засновником і директором в одній особі є громадянка Ірина Лузякіна з адресою реєстрації в Єнакієвому Донецької області, яке не підконтрольна офіційним українським властям.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/najbilshyj-v-ukrayini-vyrobnyk-hliba-zayavyv-pro-rejderske-zahoplennya
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати