Tempo950x100

Tempo300x100

Найбільший вітчизняний виробник курятини збільшив продажі і ціни

Найбільший вітчизняний виробник курятини збільшив продажі і ціни

Про це компанія повідомила на Лондонській фондовій біржі, передає НВ.

Середня ціна реалізації цієї продукції за рік зросла на 23% – до 38,8 грн/кг.

Крім того, ціни на курятину в першому кварталі на внутрішньому ринку збільшилися також на 23% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Експортна ціна зросла на 17% в результаті зміни продуктового міксу і зростання продажів на більш прибуткових ринках.

Експортні продажі МХП зросли в першому кварталі на 28% – до 63,1 тис. тонн, а обсяг продажів на внутрішньому ринку скоротився на 4% – до 72,2 тис. тонн в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

“МХП направив на експорт курятину до 53 країн світу. Експортні продажі склали близько 47% від загального обсягу продажів курятини в першому кварталі 2018 року. Протягом звітного періоду, слідуючи експортної стратегії, компанія розвивала свій експорт головним чином в країнах Близького Сходу, Північної Африки і ЄС”, – повідомляють в МХП.

Миронівський хлібопродукт (МХП) – найбільший виробник курятини в Україні. За оцінками самої компанії, вона займає 55% українського ринку курятини. Агрохолдинг також займається виробництвом зернових, соняшникової олії, продуктів м’ясопереробки. На українському ринку МХП представлений брендами Наша Ряба, Легко, Бащинский тощо.

На європейський ринок МХП поставляє охолоджені напівтуші курей, які переробляються, в тому числі на його підприємствах у Нідерландах і Словаччині.

Засновником і мажоритарним акціонером МХП є український бізнесмен Юрій Косюк, якому належить близько 65% акцій компанії. Решта 35% перебувають у вільному обігу на Лондонській фондовій біржі.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/najbilshyj-vitchyznyanyj-vyrobnyk-kuryatyny-zbilshyv-prodazhi-i-ciny
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати