Tempo950x100

Tempo300x100

Найбільший виробник курятини підняв ціни та збільшив прибуток

Найбільший виробник курятини підняв ціни та збільшив прибуток

Найбільший виробник курятини компанія «Миронівський хлібопродукт» (МХП) Юрія Косюка за підсумками першого кварталу 2018 року отримала $90 млн чистого прибутку, що в 1,6 рази перевищує показник за аналогічний період минулого року.

Як свідчить повідомлення компанії на Лондонській фондовій біржі, продажі МХП за вказаний період зросли на 10% і склали $306 млн. В тому числі $162 млн або 53% від загальної виручки склав експорт.

Операційний прибуток агрохолдингу впав на 16%, до $62 млн. EBITDA скоротилася на 4%, до $89 млн.

При цьому в компанії відзначають, що за 1 квартал вдалося наростити обсяги виробництва м’яса птиці — до 152,2 тис. тонн або на 7% по відношенню до аналогічного періоду минулого року.

Ціна реалізації курятини додала 23%, склавши в середньому 38,78 грн/кг. В доларовому вираженні ціна зросла на 22%. Звідси, в тому числі, і зростання загальної виручки.

А ось продажі соняшникової олії МХП скоротила на 42%, до 47,5 тис. тонн. Таке зниження пояснюється змінами умов поставки, через що в компанії утворилися «зайві» запаси непроданого. Тимчасово.

На противагу цьому реалізація соєвої олії зросла в 2,3 рази, до 18,3 тис. тонн (включаючи 6 тис. тонн, які лишилися ще з четвертого кварталу 2017-го).

Нагадаємо, крім виробництва м’яса птиці МХП займається рослинництвом – виробництвом зернових і олійних, а також їх переробкою. У компанії є підприємства в Нідерландах і Словаччині.

Джерело: agroday.com.ua

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/najbilshyj-vyrobnyk-kuryatyny-pidnyav-ciny-ta-zbilshyv-prybutok
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати